Ariston Thermo România, liderul pieței locale de centrale termice și boilere electrice, continuă parteneriatul cu Asociația Națională a Salvatorilor Montani din România (Salvamont) în urma căruia au fost donate echipamente termice perfomante pentru a asigura condiții optime de lucru în bazele de salvare și pentru a facilita intervențiile în situațiile de urgență. Astfel, în ultimii trei ani Ariston a dotat 51 de centre și baze de salvare cu centrale termice în condensare și boilere electrice de ultimă generație.
„Suntem onorați să continuăm acest parteneriat pentru al treilea an și să fim alături de salvatorii montani – cei care ies în fiecare zi din zona de confort pentru binele nostru, al celor care iubim muntele. Ducem, astfel, mai departe angajamentul asumat la nivel global de către Ariston de a asigura confortul chiar și acolo unde este greu de obținut, dar mai ales acolo unde putem transforma lumea într-un loc mai bun și mai confortabil”, spune Cătălin Drăguleanu, Country Manager Ariston Thermo România.
Peste 1.100 de salvatori profesioniști și voluntari, care asigură patrularea preventivă și participă anual la misiuni de salvare în peste 100 de zone montane, vor beneficia de îmbunătățirea condițiilor de lucru din bazele, posturile de intervenție și cabinetele medicale Salvamont. Prin acest parteneriat, Ariston Thermo a reușit să asigure confortul termic pentru aproximativ jumătate din totalul bazelor Salvamont din România.
„Salvatorii montani sunt obișnuiți să activeze în condiții foarte grele, se confruntă constant în sezonul rece cu vânt de peste 100 km/h, ceață, ploi torențiale, zăpadă, gheață și viscol. Este foarte important să avem o infrastructură bună la nivelul centrelor de salvare care să le ușureze munca și să le ofere condiții minime de confort, siguranță și igienă, pentru a crește șansele de salvare ale celor care au nevoie de ajutorul lor”, a declarat prof. Sabin Cornoiu, Președintele Asociației Naționale a Salvatorilor Montani din România.
În ultimii trei ani, echipele Salvamont din întreaga țară au salvat peste 23.000 de persoane accidentate pe munte și în alte locuri greu accesibile. În anul 2020, din cauza restricțiilor internaționale de călătorie numărul turiștilor pe munte a crescut semnificativ, implicit și incidentele montane care au necesitat intervenția salvamontiștilor.
Campania Ariston a ajuns în 17 județe în care activeză Salvamont și printre centrele de salvare care vor fi dotate cu echipamente Ariston se numără și cele situate în județele Prahova, Gorj și Suceava, zone în care există un flux anual crescut de turiști. În funcție de dimensiunea și caracteristicile tehnice ale spațiilor dotate, Ariston a instalat centrale termice cu puteri cuprinse între 24 și 70 de kW, în timp ce modelele de boilerele au volume cuprinse între 30 și 300 de litri.
Parteneriatul cu Salvamont face parte din platforma extinsă de programe sociale, Ariston pentru Comunitate, un demers al Ariston Thermo România de a sprijini prin donații organizațiile non-guvernamentale locale și de a asigura confort în special categoriilor vulnerabile.
În cadrul acestei inițiative, compania continuă și parteneriatul cu Crucea Roșie Română, donând boilere electrice performante în zeci de județe către instituții de învățământ, spitale, cămine de bătrâni sau centre de recuperare medicală.
De peste 4 ani, Ariston derulează proiecte pe termen lung: Ariston Comfort Challenge care asigură confortul acolo unde pare imposibil de atins, susținerea unor proiecte cu mare impact social, așa cum sunt proiectele Magic Home și Magic Camp sau BIG BUILD, evenimentul social de construire accelerată și voluntariat organizat de către Habitat for Humanity. De asemenea derulează contant parteneriate cu fundații și asociații non-guvernamentale precum Salvați Copiii, Autism Voice sau Fundația Regina Maria. De echipamentele Ariston vor beneficia persoane pentru care apa caldă este de cele mai multe ori un lux.